Luettujen lista on täydentynyt useammallakin kirjalla, joista tässä mainittakoon kaksi Helmi Krohnin kirjaa. Ensimmäinen niistä on Pikkupojista sotaherroiksi. Muistelmia Suomen vapaussodan sankarien lapsuudesta ja nuoruudesta (Otava, Helsinki 1935). 113-sivuisessa pikku kirjassa esitellään Gustaf Mannerheim, Paul von Gerich, Hannes Ignatius, Friedel Jacobson, Matti Laurila ja hänen poikansa Matti ja Ilmari, Lauri Malmberg, Gunnar Melin, Aarne Sihvo, Armas Ståhlberg, Martin Wetzer, KarlWilkama ja Hugo Österman. Tekstit ovat luonnollisesti melko lyhyitä ja keskittyvät esiteltyjen henkilöiden lapsuuteen ja nuoruuteen, mikä on sinänsä virkistävä näkökulma. Mitään erityistä uutta -- siis sellaista, mitä ei olisi muissakin elämäkerroissa -- ei näistä henkilöistä arvatenkaan kerrota. Kuvien valinta luonnollisesti liittyy tekstiin: niinpä esim. kenraali Paul von Gerich on kuvattu sekä asepuvussaan ja karvahatussaan että pikkupoikana mekossaan äitinsä sylissä. Samoin on kenraali Martin Wetzeristä viehättävä kuva, jossa hän istuu koristeellisella tuolilla mekko yllään ja näyttää miltei pikku kerubilta :-)

Jokseenkin lyhyistä henkilökuvista koostuu myös Helmi Krohnin toinen kirja, Ystäviäni kirjeittensä valossa (Otava, Helsinki 1945, 127 sivua). Kuten nimikin osoittaa, kirja koostuu suurelta osin esiteltyjen henkilöiden kirjeiden katkelmista. Mukaan ovat Helmi Krohnin ystävistä päässeet P. E. Pavolini, Ida Aalberg, Wihtori ja Ester Peltonen, Arvid Järnefelt, J. H. Erkko, Georg Brandes, Laura Kieler, Lucie Hörlyk, Ananda Comaraswamy, Erkki Melartin ja Jalmari Finne. Valikoima osoittaa, miten monipuolinen ja kansainvälinen Helmi Krohnin tuttavapiiri oli. Myös tämä kirja on kuvitettu.

Helmi Krohnin teksti on sujuvaa ja mukavaa lukea, ja hänen näkökulmansa ovat usein persoonallisia. Siksi näilläkin pikku kirjasilla on oma arvonsa.