Hyvin tietoisena suomalaisten kilpailuhenkisyydestä julistan nyt pienen kilpailun, johon lukijat voivat osallistua kommentoimalla tätä viestiä. Kilpailun idea on lyhyesti ja ytimekkäästi seuraava:

Ilmoitan alempana ketjun lähtökohtana toimivan "ydinhenkilön". Voit osallistua kilpailuun ilmoittamalla yhden – kerralla vain yhden:

a) jonkun tämän ydinhenkilön lähisukulaisen: isän, äidin, veljen, sisaren, puolison tai lapsen, tai
b) muiden kilpailuun osallistuneiden kommenteissaan mainitsemien henkilöiden jonkun lähisukulaisen (lähisukulaisuus määritelty kuten kohdassa a).

Kilpailun voittaja – jolle palkinnoksi en toistaiseksi uskalla luvata muuta kuin mainetta ja kunniaa – on se, joka ensimmäisenä ilmoittaa ketjuun sellaisen henkilön, jota minulla ei entuudestaan ole tallennettuna tietokantaani. Jotta tehtävä ei kävisi liian ylivoimaiseksi, lupaan, etten täydennä tämän sukuhaaran tietoja ennen kuin kilpailu on ratkennut tai kilpailuaika päättynyt.

Käytännön syistä kilpailuaika jatkuu enintään joulukuun loppuun.

Jos kilpailuohjeet tuntuvat kovin epäselviltä, kysy neuvoa.

Ja sitten se tärkein eli tämän ketjun lähtökohtana oleva ydinhenkilö. Hän on Axel Jakob Amnorin.

Kaarlo Wirilander mainitsee Amnorinin olleen Pohjanmaan jalkaväkirykmentin kersanttina (Virkatalo Koivulahvi, Vassor, Smeds) 7.12.1759–1759. Erään tiedon mukaan tämä sotilasuralla palvellut henkilö kuoli myöhemmin Pommerissa. Hän lienee se sama Axel Amnorin, jonka toimista on laajahko selostus Heikki Ylikankaan tutkimuksessa Suomalaisten osuus levottomuuksiin vuosien 1755–1756 valtiopäivillä (Historiallinen Arkisto 59, Turku 1964).

Onnea kaikille osallistujille!