Suomalaisista Päivätapahtumista löytyy huomisen kohdalla viisi mainintaa:

Ylioppilas Eolenius tuomittiin kuolemaan noituudesta 1661.
Lauri Tammelin Turun piispa 1728.
Antti Juhana Lexell kuoli 1784.
Maamiesseura Ilmajoella perustettiin 1803.
Yleinen palovakuutus-yhdistys järjestettiin 1832.

Näistä kiinnostavin lienee tuo ylioppilas Eoleniuksen tapaus. Ilmari Heikinheimon toimittama ja kirjoittama Suomen elämäkerrasto (Porvoo 1955) tuntee sekin tämän onnettoman ja kertoo seuraavaa:

EOLENIUS, Henrik, taikauskoisuuden uhri; ylioppilaana Turun yliopistossa 1658–70. Isä oli nimeltään Tuomas ja Turun kaupungin asukkaita. – V. 1661 E., joka oli menestyksellisesti harjoittanut itämaisten kielten opintoja, annettiin ilmi yliopiston konsistorille taikuuden harjoittajana. Hän oli muka luvannut opettaa ilmiantajalle, opiskelutoverilleen, ”artes magicas”, oli itse salaperäisellä tavalla yhdessä päivässä hankkinut itselleen hyvänlaisen heprean ja syyrian kielen taidon jne. Vaikka E. vakuutti syyttömyyttään, konsistori tuomitsi Mooseksen lain mukaan hänet noituuden harjoittajana kuolemaan. Kaikkien jyrkimmin konsistorissa esiintyi varakansleri piispa Terserus. Kansleri Pietari Brahe antoi kuitenkin konsistorille nuhteet siitä, että se näin oli tuottanut häpeää sekä itselleen että syytetylle, ja oli sitä mieltä, että ”isällinen ja akateeminen ojennus” oli tässä tapauksessa riittävä. Hovioikeus muuttikin tuomion kirkkorangaistukseksi.”

Lauri Tammelin (Laurentius Petri Aboicus) s. n. 1605–1610 Turussa, kuoli todennäköisesti 1761. Paitsi pappina hänet tunnettiin kirjailijana.

Anders Johan Lexell, s. kultasepän poikana Turussa 24.12.1740, k. Heikinheimon (emt.) antaman tiedon mukaan 30.11.1784 Pietarissa, oli tähtitieteilijä ja matemaatikko, joka suoritti elämäntyönsä Pietarin Tiedeakatemian matemaatikkona ja tähtitieteen observaattorina sekä sittemmin akatemian tähtitieteen professorina. Kuuluisan matemaatikon Eulerin kerrotaan antaneen erittäin kiittävän lausunnon hänen tutkimuksestaan Methodus integrandi nonnullis aequationum differentialium exemplis illustrata (mahtaakohan tuota muuten olla suomeksi?).